Hvilke finansinstitusjoner tilbyr forbrukslån for 18-åringer?

bankDet er mye spennende som skjer i livet når man blir 18 år gammel. For mange er dette den reelle starten på voksenlivet og alt det måtte innebære, med myndighet som tillater deg å kjøre bil, kjøpe alkohol/tobakk, ha stemmerett og mer til. For mange er dette også en gylden anledning til å anskaffe seg sitt første kredittkort, ettersom du som 18-åring for første gang i livet har lov til å handle på kreditt og ta opp gjeld i banken. Så, som nybakt 18-åring lurer du helt sikkert på hvilke finansintsutisjoner som tilbyr forbrukslån for 18-åringer?

Svært få alternativer for 18-åringer

I motsetning til kredittkort, der de fleste banker lar 18-åringer søke om kredittkort, så har pipen en helt annen lyd når det gjelder forbrukslån. Faktisk så vil man som nybakt myndig oppleve at det er svært vanskelig å ta opp et forbrukslån, rett og slett fordi de fleste norske banker har høyere aldersgrenser enn som så. I skrivende stund er det kun én bank som har aldersgrense 18 år for sine forbrukslån – og det er Bank Norwegian.

Til gjengjeld så er dette en meget bra bank som har gode vilkår og betingelser. Følgelig er det kanskje egentlig ingen ulempe at det er nettopp Bank Norwegian som tilbyr forbrukslån til 18-åringer. Her kan du søke om å låne opptil 500 000 kroner, selv om det er ytterst tvilsomt at en 18-åring behøver et såpass stort lån. Nedre lånesum er på 5000 kroner, slik at lånet fra Bank Norwegian er tilpasset de fleste aldre og målgrupper. Effektiv rente for et forbrukslån fra banken ligger i snitt på rundt 17 prosent, og vanligvis vurderes såpass unge søkere som «risikosøkere». Det betyr at du nødvendigvis ikke får bankens beste rente når du søker om lån.

Slik er aldersgrensen i andre banker

For å se hvor gammel man bør være før man søker om et forbrukslån, så har vi sammenlignet aldersgrenser i andre banker. Skal du for eksempel ta opp et forbrukslån fra Santander, så må du være minst 25 år gammel. Hos yA Bank er aldersgrensen på tilsvarende 23 år, mens det hos Komplett Bank holder at du er 20 år gammel. Med andre ord er det et alderssprik på hele 7 år fra den banken med lavest aldersgrense, til den strengeste banken. Venter du noen år før du søker om et forbrukslån har du altså langt flere alternativer enn hva du har dersom du søker om forbrukslån som 18-åring.