Info om KLP MasterCard

Kommunal_Landspensjonskasse_(logo).svgKommunal Landspensjonskasse, bedre kjent som KLP for mange, er den alminnelige bankforbindelsen for mange nordmenn. På lik linje med de fleste andre banker i landet har de følgelig også sitt eget kredittkort gjennom KLP MasterCard. Dette kredittkortet kan du søke om selv om du ikke er kunde hos KLP – det blir simpelthen opprettet et nytt kundeforhold når du søker om kredittkortet. Kanskje kan dets betingelser og fordeler friste deg til å bli KLP-kunde?

Betingelser og priser

KLP MasterCard er et gunstig kredittkort med overkommelige betingelser. Det har nærmest ingen gebyrer, da det ikke koster deg noe å eie eller bruke kortet (gjelder både i Norge og i utlandet). Den effektive renten er med sine 21,56 prosent absolutt overkommelig, og gjør at det slettes ikke er umulig å handle ting på avbetaling med KLP MasterCard. For øvrig har du også 45 dager med rentefri betalingsutsettelse, slik at du ikke behøver å betale renter på bruken av kredittkortet i det hele tatt.

Maksimal kredittgrense for KLP MasterCard er 100 000 kroner. Kredittgrensen fastsettes dog lavere enn dette når du er ny kunde, og den blir basert på en kredittvurdering der blant annet din økonomi og inntekt er avgjørende.

Fordeler med kredittkortet

Som med de fleste andre norske banker, så har ikke KLP MasterCard et omfattende nettverk av fordeler og rabattprogrammer. Faktisk så kan vi ikke se at KLP MasterCard har noen spesielle fordeler i det hele tatt, og heller ikke reiseforsikring er inkludert. Følgelig er dette et kredittkort som anbefales kun for den som ønsker å ha full oversikt over bruken gjennom nettbanken i KLP.

Søke om KLP MasterCard

Du søker enkelt om KLP MasterCard via nettsidene til KLP. Er du kunde fra før av, så logger du først inn før du søker om kredittkortet. Er du ikke kunde, så må du bruke BankID for å opprette et kundeforhold samtidig som du fyller ut en søknad om kredittkortet. Det er uproblematisk å få kredittkort gjennom KLP selv om du ikke er kunde fra før av. Aldersgrensen for å søke om KLP MasterCard er at du må være minst 18 år gammel.

Kilder: Billige kredittkort